L’art i la investigació junts contra la miastènia.


El dimarts 17 d’octubre tindrà lloc al liceu un concert benèfic a favor de la recerca en la Miastènia, una malaltia minoritària (prevalença de 1-9/100.000) que es caracteritza per una debilitat i fatiga dels músculs voluntaris.

Els assistents a aquesta xerrada informativa, a càrrec de la Dra. Isabel Illa, cap de la unitat de Malalties Neuromusculars del servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau i catedràtica de neurologia de la UAB, estaran contribuint a la investigació de la miastènia gravis, projecte de l’Institut de Recerca de l’Hospital Sant Pau sobre aquesta malaltia.

La Unitat de Malalties Neuromusculars de l'Hospital de Sant Pau, és pionera en la investigació del diagnòstic i tractament de la MG. Actualment existeixen diferents projectes d’investigació per la recerca de biomarcadors en aquesta malaltia, liderats per la Dra. Isabel Illa.

La miastènia és una malaltia d'origen desconegut, crònica, autoimmune que es caracteritza per la debilitat i fatiga dels músculs esquelètics o voluntaris del cos de forma exclusiva. La debilitat i la fatiga són conseqüència d'una disfunció en la unió neuromuscular (estructura encarregada de la propagació de l'estímul elèctric des dels nervis als músculs); aquesta disfunció per l'existència d'uns anticossos que destrueixen els receptors d'acetilcolina i bloquegen la transmissió neuromuscular.

Els trets característics de la miastènia són la debilitat fluctuant dels músculs esquelètics i la fatiga fàcil, que empitjoren després de l'exercici físic i milloren, total o parcialment, després del descans. La miastènia no produeix dolor ni muscular ni articular. Existeixen diferents tractaments per a la MG que aconsegueixen en alguns casos remetre els símptomes i que els pacients portin una vida pràcticament normal.

Mes informació sobre el concert benèfic i adquisició d'entrades AQUÍ

 

 

Website Security Test