Malalties Minoritaries: El retorn de la medicina Humanística
Register
Languages
  A- A+    

El retorn de la medicina Humanística

 Updated 7/10/2016

En motiu de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (FPI), la Plataforma de Malalties Minoritàries d’EURORDIS i la Fundació Gestió Sanitària Hospital de Sant Pau, amb col·laboració dels hospitals de Bellvitge, Clínic, Germans Trias, Parc Taulí i Vall d’Hebron, van organitzar una jornada per a professionals, persones que viuen afectades per aquesta patologia minoritària i familiars. La conferència va tenir lloc el passat 22 de setembre a la sala Francesc Cambó, al recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau. 

La jornada es va dividir en dues parts. A la primera, dedicada a professionals, es van revisar qüestions pràctiques de la patologia, com ara el diagnòstic precoç, el paper de la criobiòpsia i l’aportació del Tomografia Computeritzada d'alta resolució (TCAR) en el seguiment de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica. Tantmateix, la segona part va estar dedicada a persones afectades d’aquesta patologia, i es va parlar dels avantatges del diagnòstic multidisciplinari i les actualitzacions en el tractament de la FPI.

 “En jornades com aquesta, intentem fer visible i conscienciar sobre aquesta malaltia, la seva existència i les necessitatdels pacients” assegurà Carlos Lines, president de l’Associació de Familiars i Malalts de FPI (AFEFPI) i president de la Federació Europea de FPI.

L’acte inaugural va comptar amb la participació de la Dra. Cristina Nadal, de l’àrea d’Atenció Sanitaria del CatSalut, que va donar la benvinguda a una jornada que va finalitzar amb un torn obert de preguntes. Això va fer que fós una jornada molt participativa per part dels membres de la taula i dels assistents, ja que van poder resoldre dubtes i expressar les seves necessitats i inquietuds.

                     

 

Per acabar, el doctor Diego Castillo, cap de la unitat de Malalties Pulmonars Intersticials difuses del Servei de pneumologia de l’hospital Sant Pau va declarar: 

 “Para mí, una de las grandes lecciones de este día es dar a conocer la medicina humanística, que mucha gente dice que se ha perdido, pero aún está ahí. Además reconforta mucho más a los pacientes que la medicina tradicional.”

Així es va tancar un acte que té com a objectiu donar a conèixer i resoldre dubtes sobre aquesta malatia minoritària, per tal de qui tant aquells que la pateixen com els del seu voltant tinguin una millor qualitat de vida.

 

 


 


 

 

Etiquetes:Altres articles relacionats:

 Jornada commemorativa del 25è aniversari de AARPC
 I Congreso de Anemias Raras y Síndromes Relacionados
 IV Congrés Internacional de Glucogenosis
 3ª Jornada Síndrome de Rett
 VI Jornada de Humanización de Hospitales para niños


Canal Salut Hospital Sant Pau CerQ Departament de Salut Marató Ciberer Eurordis EMA IRDIRC
QUI SOM PUBLICITAT CONTACTE REGISTRE AVIS LEGAL MAPA
© 2016 Plataforma Malalties Minoritàries. All Rights Reserved.