Cicle de conferències: Malalties Rares

Malalties Minoritàries i Medicaments Orfes en l'Unió Europea: Reptes i Oportunitats per la recerca biomédica

                   

15/10/2014 - Cicle de Seminaris sobre Malalties Rares

Josep Torrent i Farnell . Servei de Farmacologia Clínica, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.-President del Consell Assessor de Tractaments Farmacològics d’Alta Complexitat - CatSalut.-Membre del Comitè de Medicaments Orfes, Agència Europea de Medicaments (EMA- Londres)

Data: 15/10/2014
Hora: 15:30
Lloc: Sala d´Actes, planta baixa. Àrea General HUVH


Cicle de Seminaris sobre Malalties Rares

Malaltia minoritària, teràpies noves. Una patologia que afecta menys de cinc persones per cada 10.000 habitants és considerada una malaltia rara o minoritària. 35 milions d'europeus es veuen afectats per alguna d'elles. El 80% són d'origen genètic i aconseguir un diagnòstic ràpid és vital per assegura la qualitat de vida futura. La clau, una vegada més, és apostar i potenciar la investigació biomèdica. Es revisaran els resultats obtinguts en els darrers 14 anys, en el marc científic i regulador impulsat per la UE des de l'any 2000. Tanmateix, s'analitzaran les dificultats i oportunitats per impulsar la recerca translacional en aquestes malalties.


http://www.vhir.org/activitats/relacioactivitats_detall.asp?Idioma=ca&any=2014&num=137&mv1=4&mv2=1&titol=Malalties+Minorit%E0ries+i+Medic

   Website Security Test