VI Jornades Tècniques “Interaccions Terapèutiques i educatives amb Animals”


Els dies 17 i 18 de maig, ha tingut lloc les VI Jornades Tècniques
Interaccions Terapèutiques i educatives amb Animals. Aquestes Jornades han facilitat un espai d’intercanvi d’experiències al voltant de les teràpies assistides amb animals per part de professionals i persones vinculades en els àmbits de la salut, de l’educació i social.

    
En les diferents comunicacions de les jornades s’han pogut veure els beneficis que suposen l’aplicació d’aquestes teràpies com son la millorar els patrons de la son, psicomotricitat, de la comunicació i interacció entre els usuaris, així com la reducció de l’ansietat, millora de la mobilitat, etc.

Experts de dins i fora de Catalunya han presentat diferents temàtiques en relació a les Interaccions Terapèutiques com ara: geriatria, TDA-H, autisme, síndrome X-fràgil, paràlisi cerebral infantil, Asperger, trastorns psiquiàtrics, risc social, entre d’altres, amb sessions pràctiques on es podrà observar “in situ” com treballen els gossos de teràpia i de assistència.Aquestes aportacions s’han complementat amb una taula rodona que girava en torn als beneficis als usuaris i a les seves famílies, on ha participat el senador Josep Maldonado, cofundador de l'Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals (APDDA), la Sra. Núria Buira, directora del CEE “La Muntanyeta”, la Sra. Alexandra González, Responsable de RSC de Bayer HealthCare, patrocinador de les Jornades, d’Alexia Falcó directora de “Projecte Tan Amics, i la Sra. Iolanda Arbiol de la Plataforma de Malalties Minoritàries de la Fundació Doctor Robert-UAB.Aquestes VI Jornades estan organitzades per el “Projecte tan amics” i per l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona i han comptat amb el suport de L’Ajuntament de Salou, Bayer HealthCare i el Col.legi Oficial de Veterinaris entre d’altres.Més informació: www.tanamigos.es

Website Security Test