CineFòrum "Les Malalties Minoritàries, una mirada a través del Cinema" 2020 / ONLINE


Jornada CineFòrum "Les Malalties Minoritàries, una mirada a través del Cinema" 2020 / ONLINE

Programa

Els divendres 1, 8 i 15 de Maig us convidem a participar al debat de bioètica corresponent al CiberFòrum “Les Malalties Minoritàries, una mirada a través del cinema”.

El projecte neix el Febrer de 2020 de la ma de la Filmoteca de Catalunya i ara s'ha adaptat a CiberFòrum, optant per un format digital, que té per objectiu crear un espai de reflexió entorn els dilemes ètics que es presenten en l’abordatge de malalties minoritàries i conscienciar a la societat, clínics, recercadors i representants de pacients de la importància del paper de la bioètica en la presa de decisions mèdiques i socials.

Actualment i amb l'arribada de nous tractaments i noves línies d’investigació, com la medicina personalitzada o la teràpia amb cèl·lules embrionàries, es presenten debats que fins ara no havien presentat una complexitat ètica tant per als grups de treball de professionals de la salut, com al dia a dia de les famílies que viuen de prop la realitat de les Malalties Minoritàries, cròniques, vulnerables i debilitants. Tot això es tradueix en una necessitat d’actualització de conceptes i expressions que emprem per regularitzar i enraonar de manera adequada.

El CiberFòrum proposa un cicle de 3 pel·lícules en 3 setmanes, amb un debat que tindrà lloc els divendres a la tarda on, participar activament en el debat de les implicacions ètiques de cada film, es recomana visualitzar prèviament la pel·lícula.

La bioètica és un pilar fonamental en l’abordatge de Malalties Minoritàries, però també en la presa de decisions mèdiques i assistencials de tot el sistema de Salut. Així com en la recerca bàsica els fruits són imprevisibles i poden enriquir el coneixement dels grups de recerca compartint la informació i obrint noves perspectives, és l’ètica la que ajuda a la recerca i l’abordatge a distribuir els recursos i esforços eficaçment, equitativa i transversal.

 

Programa Jornada




imagen de Jornada CineFòrum "Les Malalties Minoritàries, una mirada a través del Cinema" 2020 / ONLINE

Programa

Los viernes 1, 8 y 15 de Mayo os invitamos a participar en el debate de bioética correspondiente al CiberFórum “Las Enfermedades Minoritarias, una mirada a través del cine”.

El proyecto nace el Febrero de 2020 de la mano de la Filmoteca de Catalunya y se ha adaptado en CiberFórum, optando por un formato digital, que tiene por objetivo crear un espacio de reflexión entorno los dilemas éticos que se presentan en el abordaje de las Enfermedades Minoritarias y concienciar así, a la sociedad, profesionales clínicos, investigadores y representantes de pacientes, de la importancia del papel de la bioética en la toma de decisiones médicas y sociales.

Actualmente y con la llegada de nuevos tratamientos y nuevas líneas de investigación como la medicina personalizada o la terapia con células embrionarias, se presentan debates que hasta ahora no habían sido una complejidad ética tanto para los grupos de trabajo de profesionales de la Salud como en el día a día de las familias que viven de cerca la realidad de las Enfermedades Minoritarias, crónicas, vulnerables y debilitantes. Todo esto se traduce en la necesidad de actualización de conceptos y expresiones que usamos para regularizar y adecuar la comunicación y los debates.

El CiberFórum propone un ciclo de 3 películas en 3 semanas, con un debate que tendrá lugar los viernes por la tarde, donde para participar activamente en el debate de las implicaciones éticas de cada film, se recomienda visualizar previamente la película.

La bioética es un pilar fundamental en el abordaje de las Enfermedades Minoritarias, pero también en la toma de decisiones médicas y asistenciales de todo el sistema de Salud. Así como en la investigación básica, los frutos son imprevisibles y pueden enriquecer el conocimiento de los grupos de investigación compartiendo información y dando nuevas perspectivas, es la ética la que ayuda a la investigación y al abordaje a distribuir los recursos y esfuerzos de forma eficaz, equitativa y transversal.

 

Programa Jornada

  

Organitzen: 


               
 

 

 

 

 

Website Security Test