Caregivers Workshop a Amsterdam organitzat per Genzyme

 

Resilience & Well-Being
Resistència pel Benestar

El passat 28 d'abril va tenir lloc a Amsterdam una trobada entre cuidadors i representants d'associacions amb l'objectiu de posar en pràctica les habilitats de cadascun per afrontar els reptes als quals s'enfrenta el cuidador en el dia a dia davant el patiment d'una malaltia crònica, degenerativa o terminal així com cuidadors que pateixen ells mateixos alguna que una altra malaltia com per exemple Glucogenosis, Fabry, Gaucher, Fibromialgia, etc.

      En aquesta reunió van assistir representants de diferents punts d'Europa: Anglaterra, França, Eslovenia, Bulgària, Croàcia, Portugal, Bèlgica, Holanda, etc… Espanya va estar representada per MPS Espanya, l'Associació Espanyola de malalts de Glucogenosis i l'Associació de Càncer Tiroide.

L'objectiu primordial va ser conèixer la sobrecàrrega que tenen els cuidadors i les seves repercussions i el que aquest rol representa en la seva qualitat de vida, la seva salut física, psíquica i social i la necessitat d'utilitzar diferents tipus de recursos emocionals per vèncer l'alta grau d'ansietat i depressió associat a aquest col·lectiu.

 

    


Cap destacar la web dedicada als milions de cuidadors de tot el mon a l'àmbit de les Malalties Minoritàries i amb traducció a diferents idiomes creada per Caregivers Action Network, Washington, EEUU. www.RareCaregivers.org

Website Security Test