|
La malaltia pulmonar intersticial és un grup de trastorns d’origen divers que tenen en comú el fet que el teixit que envolta els alvèols del pulmó, anomenat interstici, es torna rígid o cicatritzat. A conseqüència d’això, els alvèols no poden realitzar amb normalitat la seva funció d’absorbir l’oxigen. Afecten entre 15 i 110 de cada 100.000 persones, i el trastorn més prevalent i amb més mortalitat és la fibrosi pulmonar idiopàtica (FPI).
La FPI no té encara un tractament curatiu i la supervivència als cinc anys del diagnòstic és només d’entre el 20 i el 40%, segons els estudis. Tot i això, l’aparició, des de fa quatre anys, dels dos primers fàrmacs antifibròtics capaços d’endarrerir el deteriorament cicatritzant de l’interstici pulmonar és un dels elements que estan aconseguint allargar aquesta supervivència i millorar la qualitat de vida dels pacients.
La formació per a la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica està adreçada a professionals de la Salut, en especial als professionals dels centres d’atenció primària (CAP) i centres d’urgències d’atenció primària (CUAP). Té per objectiu millorar el coneixement global de les malalties minoritàries intersticials des del punt de vista assistencial, diagnòstic i terapèutic, i preveu un espai per posar en comú dubtes i reflexions.
FORMACIÓ
Quan? Dimecres 21 de setembre de 2022, de 16 h a 19:30 h.
Control d’assistència: L’organització posarà a disposició dels professionals susceptibles d’obtenir l’acreditació els mitjans necessaris per validar l’assistència.
Avaluació: Al finalitzar la formació, l’organització entregarà un breu test de continguts als assistents.
ACTIVITAT Pendent d’acreditar
Activitat pendent d’acreditar pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i la Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud.
Requisits
Assistència 100%
Avaluació final de la jornada
![]() |
![]() |