Jornada Fibrosis Pulmonar IdiopàticaEl passat 22 de setembre va tindre lloc una Jornada dedicada a la Fibrosis Pulmonar Idiopàticaa la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de 16 a 17:30 hores per a professionals i de 18 a 20 hores oberta a professionals i pacients. 

Aquesta jornada té per objectiu revisar qüestions pràctiques sobre el diagnòstic precoç, el paper actual de la criobiòpsia, les avantatges del TCAR en el seguiment de la FPI, així com en la segona part oberta a tothom on s’abordarà l’actualitat del tractament. En aquesta segona part, es comptarà amb una taula multidisciplinar on es parlara dels reptes amb l'abordatge d'aquesta malaltia. Esperant que fruit d’aquesta jornada amb interacció entre professionals i pacients poder continuar millorant l’atenció, i la qualitat de vida de les persones que viuen amb aquesta malaltia minoritària.

 
DESCARREGA EL PROGRAMA AQUÍ


 

La jornada es va dividir en dues parts. A la primera, dedicada a professionals, es van revisar qüestions pràctiques de la patologia, com ara el diagnòstic precoç, el paper de la criobiòpsia i l’aportació del Tomografia Computeritzada d'alta resolució (TCAR) en el seguiment de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica. Tantmateix, la segona part va estar dedicada a persones afectades d’aquesta patologia, i es va parlar dels avantatges del diagnòstic multidisciplinari i les actualitzacions en el tractament de la FPI.

 

 “En jornades com aquesta, intentem fer visible i conscienciar sobre aquesta malaltia, la seva existència i les necessitatdels pacients” assegurà Carlos Lines, president de l’Associació de Familiars i Malalts de FPI (AFEFPI) i president de la Federació Europea de FPI.

 

L’acte inaugural va comptar amb la participació de la Dra. Cristina Nadal, de l’àrea d’Atenció Sanitaria del CatSalut, que va donar la benvinguda a una jornada que va finalitzar amb un torn obert de preguntes. Això va fer que fós una jornada molt participativa per part dels membres de la taula i dels assistents, ja que van poder resoldre dubtes i expressar les seves necessitats i inquietuds.

 

                     

 

 

 

Per acabar, el doctor Diego Castillo, cap de la unitat de Malalties Pulmonars Intersticials difuses del Servei de pneumologia de l’hospital Sant Pau va declarar: 

 

 “Para mí, una de les dar a conocer la medicina humanística, que mucha gente dice que se ha perdido, pero aún está ahí. Además reconforta mucho más a los pacientes que la medicina tradicional.as grandes lecciones de este día" 

 

Així es va tancar un acte que té com a objectiu donar a conèixer i resoldre dubtes sobre aquesta malatia minoritària, per tal de qui tant aquells que la pateixen com els del seu voltant tinguin una millor qualitat de vida.

 

 

 

 

 


 

 

 

 Organitza:

                  


Col.laboració:

       


 

   
               

 

Patrocina: 

       

 

 

 

Website Security Test