Cursa UAB 2014

     


La Cursa de la UAB, en suport de La Marató de TV3, vol superar els inscrits de l'any passat

2.100 corredors i més de 100 voluntaris van participar l'any passat a la Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3. Enguany, la UAB es torna a abocar en aquesta festa esportiva i solidària per captar fons per a les malalties del cor. La cita és el 14 de desembre, a les 11 h., a la Vila Universitària.

   


La Cursa de la UAB-en suport de La Marató de TV3, que organitza la Universitat Autònoma amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (Us.cat), tindrà lloc el proper diumenge, 14 de desembre, al Campus de Bellaterra.


La UAB es torna a abocar en l'organització d'aquest acte esportiu i solidari, després de l'èxit de convocatòria de l'any passat, en què s'hi van inscriure 2.144 persones i es van recaptar 9.000 euros, fons que es van donar a La Marató de TV3, destinada l'any passat a les malalties neurodegeneratives. A més, hi van participar 100 voluntaris, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària, que van col·laborar en diferents tasques d'organització.

L'Autònoma -que va ser la primera universitat catalana l'any passat en organitzar una cursa d'aquestes dimensions- s'ha fixat enguany com a objectiu superar la xifra de participants de l'edició passada. Per aquest motiu, ha convidat a participar-hi a tots els universitaris de Catalunya.

Coincidint amb la cursa, es tornarà a fer la Fira d'Entitats. Enguany seran entitats relacionades amb les malalties cardiovasculars, d'acord amb la temàtica que ha escollit La Marató de TV3 per a destinar la seva recaptació. L'objectiu és difondre i donar informació d'aquestes malalties a tots els ciutadans. De moment, ja han confirmat la seva presència les associacions Cardiopaties Congenites, Associació Espanyola de Glucogenosis, MPS Espanya, Associació Catalana d'Ataxies, ASSEM Catalunya i Associació Síndrome de DENT.

El preu bàsic de la inscripció a la Cursa de la UAB són 10 euros, però variarà en funció de si s'és corredor federat o si es vol correr amb el xip.

L'empresa Nike ha arribat a un acord amb la UAB i sumministrarà la samarreta de la cursa de forma altruista. Serà una peça esportiva feta d'un teixit específic per a runners.

Als participants en la cursa o caminada se'ls obsequiarà a l'arribada amb un brou -deferència de l'Hotel Campus- i amb begudes isotòniques. També és previst, com l'any passat, un servei de recuperació física, al punt d'arribada, a càrrec d'alumnes dels estudis de Fisioteràpia de la UAB.

Itinerari de la cursa de 9 km. i de la caminada de 5 km.
En la Cursa d'aquest any s'han variat lleugerament els recorreguts, per tal d'ajustar-los millor, després de l'experiència de l'any passat. Així, es farà una cursa de 9 kilòmetres, que sortirà a les 11 del matí de Vila Universitària, i una caminada, de 5 km., que sortirà a les 11.20 hores del mateix lloc. També hi haurà una cursa per a persones amb mobilitat reduïda.

Els itineraris de la cursa de 9 km. i la caminada de 5 km. són molt semblants. Pel que fa a la cursa, es sortirà de la Vila Universitària en baixada i quan s'arribi a la primera cruïlla, es girarà a la dreta per la ronda de la Font del Carme que voreja l'Applus, també de baixada, fins a la rotonda que dóna accés al pont que creua l’autopista. Es creuarà l’autopista per arribar a la plana del castell. Seguint en baixada i girant a la dreta es donarà la volta al Sincrotró Alba fins arribar a la carretera de Cerdanyola – Sant Cugat, gairebé sempre en baixada. Un cop a la carretera, s'arribarà fins al creuament del Castell de Sant Marçal i s'accedirà als jardins del castell.

Després es tornarà a passar per la ronda de la Font del Carme i pel costat de les Columnes de la UAB per girar a l’esquerra per l’avinguda de l’Eix Central en direcció al SAF i s'arribarà al Rectorat, deixant la Facultat de Veterinària i l’Hospital Clínic Veterinari a la dreta. Un cop s'arribi al punt més alt, primer es girarà a la dreta pel camí i després es girarà a l’esquerra per seguir la Via Verda (aproximadament 500 m.) bastant planer fins a arribar a la part del darrere de l’estació de FGC de Bellaterra. Finalment, es tornarà a agafar l’asfalt per fer els últims metres de cursa fins l’arc d’arribada.

L'itinerari de la caminada de 5 kilòmetres serà molt semblant al de la cursa de 9km., amb la diferència que no caldrà creuar l'autopista ni arribar al Castell de Sant Marçal, motius pels quals el recorregut serà més curt.

Una cursa molt paritària
L'any passat la Cursa de la UAB, a diferència de la majoria de curses, va destacar per la seva paritat. Dels 2.144 participants, el 51% van ser homes, i el 49%, dones. El 40% dels inscrits van fer la cursa de 10 kilòmetres, el 28%, la de 6 kilòmetres, i el restant 32% va fer la caminada de 6 kilòmetres. L'any passat la cursa de 10 km. la va guanyar, en la categoria masculina, Artur Bossy, de l'Atheltic Club Barcelona, amb un temps de 31 minuts i 55 segons, i en la categoria femenina, Marta Castroviejo, amb un temps de 40 minuts i 48 segons.


Més informació de la Cursa de la UAB:  http://blogs.uab.cat/lacursadelauab/Inscripcions: http://www.cursauab.cat/

Website Security Test