VII Jornadas Técnicas “INTERACCIONES TERAPÉUTICAS Y EDUCATIVAS CON ANIMALES”


Els propers dies 30 i 31 de maig, tindrà lloc al CosmoCaixa de Barcelona, les VII Jornades Tècniques que porten per títol “Interaccions Terapèutiques i educatives amb animals”.

Com en les darreres edicions, Proyecto Tan Amigos, ens conviden a participar en Congrés que ha esdevingut un punt de trobada sobre les teràpies i activitats assistides amb gossos, on diferents professionals exposaran la seva experiència amb aquestes interaccions en diferents àmbits; salut, educació, treball social i integració.

Destacar que anomenem teràpia assistida amb gossos quan es produeix la interacció entre un terapeuta especialitzat, un gos ensinistrat amb aptituds per participar en el programa i una persona a qui es consideri que la teràpia pot ajudar. El gos és l’animal ideal per fer teràpia assistida pel tipus de relació que estableix amb l’ésser humà, per la seva facilitat per aprendre i la seva predisposició a l’obediència i la fidelitat. Amb els gossos podem obtenir diversos beneficis:

· Estimulen el caràcter social i potencien les relacions, fomenten l’empatia, poden ajudar a augmentar l’autoestima, ajuden al control dels impulsos.

· El treball amb el llenguatge no verbal és important i també el treball amb la postura del cos, afavorint la socialització i millorant el contacte físic. És un estímul que també permet treballar aspectes cognitius.

· A través de la teràpia amb gossos és possible arribar de forma més eficient a la rehabilitació del pacient.
 

Informació i programa de la jornades.
Inscripcions.Website Security Test